F.A.Q.

Hier onder vind je veel voorkomende vragen omtrent het piercen en/of mijn werkwijze. 

Druk op + achter de vraag om het antwoord zichtbaar te maken en op - om deze weer te verbergen.

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met mij op via WhatsApp (06-28457403).

WERK JE ALLEEN OP AFSPRAAK?

Created with Sketch.

Ja, in principe wel. Dit omdat ik ook nog een baan ernaast heb. Het kan zijn dat; 

  • ik niet aanwezig ben (ik ben er elke vrijdag)
  • al ben volgeboekt
  • niet het juiste sieraad op voorraad heb 


Om teleurstelling te voorkomen kan je mij altijd  bereiken via WhatsApp op 06-28457403 of  stuur mij een DM via Instagram.

BEN JE Ggd gekeurd?

Created with Sketch.

Ja, ik ben gekeurd door de GGD en Tradtoo is tevens ook een GGD gekeurde tattoo shop. Ik werk dan ook strikt volgens de richtlijnen van de GGD. 


Zijn er risico’s verbonden aan een piercing?

Created with Sketch.

Ja, er zijn zeker risico’s verbonden aan een nieuwe piercing. In principe als je gezond bent en de NAZORG instructies naleeft zullen er minimale risico’s aanwezig zijn. Ik adviseer je voor het zetten van een piercing de RISICO INFO te lezen op mijn site. Deze laat ik klanten ook nog eens doornemen voor zij het toestemmingsformulier formulier gaan invullen in de shop.

DOET HET LATEN ZETTEN VAN EEN PIERCING PIJN?

Created with Sketch.

Ja. De pijn beleving is natuurlijk voor iedereen anders. Spanningen en of zenuwen zullen er vrijwel altijd zijn. Zeker bij het zetten van je allereerste piercing. Laat je vooral niet afschrikken door verhalen van anderen. Uiteindelijk komt het neer op een prik met een naald in je huid, voelen doe je het dus altijd. De pijn is heel kort en je gepiercete huid zal wat warm gaan aanvoelen na het zetten van de piercing. Proberen te ontspannen is het beste wat je kunt doen, niet alleen voor je eigen gemoedstoestand maar ook voor die van de piercer.

MAG IK PIJNSTILLING GEBRUIKEN?

Created with Sketch.

Er is geen pijnstilling beschikbaar voor piercings. Achteraf kun je altijd de standaard paracetamol nemen maar is over het algemeen niet nodig.

Welk sieraad materiaal gebruik jij voor het piercEn?

Created with Sketch.

Voor het piercen gebruik ik titanium sieraden. Deze zijn het minst ontsteking gevoelig omdat titanium 0% nikkel bevat. Voor lip piercings heb ik ook bioplast. Dit is een soort plastic dat minder schadelijk is voor tanden en tandvlees.

Na het piercen zal de huid gaan zwellen, wat een natuurlijke reactie is. De piercing sieraden zullen om deze reden altijd een maatje te lang zijn als ik pierce. Als het sieraad te kort is kan het gaan knellen waardoor je nieuwe piercing minder goed schoon te houden is en gaat ingroeien, met alle gevolgen van dien. Dit is heel pijnlijk. Na het genezen kan je het sieraad vervangen met een korter staafje. 

Ik ben nog geen 18, mag ik een piercing laten zetten?

Created with Sketch.

Ben je tussen de 12 en 16 jaar? Dan mag je wettelijk gezien in bijzijn van de wettelijk vertegenwoordiger(s) gepiercet worden. Tevens moet het toestemmingsformulier in de shop ondertekend worden door zowel de vertegenwoordiger(s) als door de klant. Hier sta ik zelf niet achter en zal je hoogstwaarschijnlijk adviseren nog even te wachten tot je wat ouder bent. 

Tussen de 16 en 18 jaar pierce ik alleen oren.

MAG IK IEMAND MEENEMEN ALS IK MIJN PIERCING LAAT ZETTEN?

Created with Sketch.

Het laten zetten van een piercing is voor sommigen een spannende gebeurtenis. Het is dan ook geen probleem om iemand mee te nemen, maar bedenk wel dat het zetten van een piercing concentratie vraagt van de piercer. Ik vraag je dan ook hier rekening mee te houden. Het is zeker niet de bedoeling om er met je hele vriendengroep een gezellig uitje van te maken. Ik wil al mijn klanten een zo ontspannen mogelijke ervaring bieden en uit ervaring kan ik afraden iemand mee te nemen.


Wanneer pierce je niet (ook al hebben wij een afspraak)?

Created with Sketch.

Zodra mijn gevoel zegt dat het zetten van de piercing geen goed idee is. Dit kan verschillende redenen hebben, zoals bijvoorbeeld:

  • Medisch twijfelgeval (vraag advies aan je behandelend arts)
  • Niet kunnen legitimeren
  • Vermoedens van groeps druk
  • Vermoedens van onder invloed zijn van drank of drugs
  • Slechte persoonlijke hygiëne (dit kan problematisch worden voor jezelf tijdens de nazorg)
  • Twijfel bij de klant


Een piercing zetten lijkt geen big deal, maar dat is het wel. Ik pierce graag serieuze klanten die 100% achter hun keuze staan. Op deze manier kan ik een plezierige pierce ervaring bieden.

Ik heb geen oppas voor mijn kinderen, mag ik ze meenemen?

Created with Sketch.

Nee, sorry. Kinderen worden niet toegelaten in de behandel ruimte. Het laten zetten van een piercing kan soms even wat tijd in beslag nemen en kinderen zijn over het algemeen niet zo goed in het stilzitten. Daarnaast zijn er gezondheidsrisico's. We werken volgens strikte richtlijnen van de GGD om kruisbesmetting e.d. te voorkomen. Kinderen zijn zich vaak niet bewust van de gevaren in de omgeving en zijn nieuwsgierig. Iets aanraken of omgooien is zo gebeurd.

Mag ik eten meenemen naar de shop?

Created with Sketch.

In de shop zelf is eten niet toegestaan i.v.m. hygiëne. In de wachtkamer kun je gerust nog even wat eten maar doe dit liever voor je naar de shop komt.

Hoe moet ik mijn nieuwe piercing verzorgen?

Created with Sketch.

Ik houd de nazorg instructies van de GGD aan. Je krijgt na het zetten van je piercing uitleg van mij over hoe je hem moet verzorgen. Ook krijg je ook een formulier mee waar alle instructies nog een keer duidelijk op staan en kan je het terug vinden onder het kopje NAZORG op deze website. Heb je nog vragen over de nazorg neem dan altijd contact met mij op.

Welke nazorg producten moet ik hebben?

Created with Sketch.

Er zijn geen nazorg producten die ik (én de GGD) adviseer. Het is belangrijk dat je de piercing goed spoelt met schoon water. Zorg dat er geen zeep resten achter blijven na het douchen. Hierna de piercing voorzichtig droog deppen met een schone handdoek. Verder moet je van de piercing afblijven tot hij genezen is. Draaien aan helende piercings is ontstekings gevoelig!

Wanneer kan ik een sieraad vervangen?

Created with Sketch.

De kans is groot dat je het sieraad waarmee de piercing is gezet niet mooi vind. Deze kan je vervangen nadat de piercing genezen is. Een piercing is genezen als er geen korst vorming meer ontstaat in het gepiercete gebied en er geen gevoeligheid meer is. De geneestijd verschilt heel erg per piercing en hoe goed je de nazorg naleeft. Tevens zal de ene persoon sneller genezen dan de ander.

Houd (na het vervangen) je nieuwe sieraad ook in de gate. Zodra je de eerste symptomen van een knelling merkt (roodheid bij het balletje en gevoeligheid) zal je het sieraad moeten vervangen met een langer staafje.

LET OP: Met name navel piercings kunnen schommelen in sieraad grootte. Bij gewichtstoename kan het zijn dat het sieraad gaat knellen.  Dit kan zelfs gebeuren als je het sieraad al jaren hebt en dus volledig genezen is!

Kan ik mijn piercing sieraad bij jOu laten vervangen zodra het genezen is?

Created with Sketch.

Zeker. Ik vraag voor de behandeling 10 euro excl. de kosten van het nieuwe sieraad. Met een informatie afspraak kunnen wij even kijken welk sieraad je graag zou willen hebben en welke maat geschikt is. Ik kan nieuwe piercings bestellen (samen met een voorraad bestelling) maar je mag ook zelf shoppen. De levering van mijn leverancier duurt in principe 1 werkdag.

verkoop je ook losse sieraden?

Created with Sketch.

Nog niet. Voor nu kan ik een piercing voor je bestellen wanneer ik weer voorraad nodig heb en eventueel vervangen indien gewenst.

Help! Er vormt een bultje tijdens de genzing bij mijn piercing. Wat nu?

Created with Sketch.

Dit zijn vocht bultjes. Deze komen veel voor bij piercings door het kraakbeen (oor/neus) en gaan van zelf weer over. Eventuele sieraad verwisseling (na genezing) kan helpen. Voor advies kan je altijd contact met mij opnemen.

Help! Mijn piercing is (geloof ik) Aan het ontsteken. Wat nu?

Created with Sketch.

Als je de NAZORG instructies juist naleeft, zullen er minimale problemen kunnen voorkomen. Graag vraag ik je om je piercing even te komen laten zien voor je naar een dokter toe gaat. Haal de piercing er nooit zelf uit bij een daadwerkelijke ontsteking!

Help! ik ben blijven hangen met mijn piercing. Wat nu?

Created with Sketch.

Het kan voorkomen dat je met kleding of een handdoek blijft hangen achter een piercing. Dit kan erg pijnlijk zijn. Bekijk altijd eerst of de piercing niet is uitgescheurd. 

Zo niet: houd de piercing in de gate de komende tijd en verzorg hem zoals een nieuwe piercing.

Zo ja: beoordeel hoe ernstig de uitscheuring is. Als je piercing nog aan een klein stukje huid hangt kan je deze het beste z.s.m. (laten) verwijderen. Zodra het sieraad verwijderd is zul je de wond weer moeten verzorgen zoals je bij een nieuwe piercing doet. Mocht er na het verwijderen een ontsteking plaats vinden in de wond dan altijd contact opnemen met je huisarts. 

Het uitgescheurde gebied zal volledig moeten genezen voor je weer een nieuwe piercing kan laten zetten.

Voor advies ben ik altijd te bereiken via WhatsApp op 06-28457403.